Aanschuiven in de gang van het Technisch Atheneum in Jette, waar weinig of geen leerlingen afwezig waren

| Leerlingen uit de tweede graad secundair mogen de week voor de paasvakantie weer voltijds naar school (archiefbeeld).

Tweede graad secundair mag week voor paasvakantie voltijds naar school

© Belga
09/03/2021

De leerlingen van de tweede graad secundair onderwijs mogen vanaf maandag 29 maart opnieuw voltijds naar school, als de epidemiologische situatie gunstig blijft. Dat is dinsdag beslist op het onderwijsoverleg, waar ook virologen bij aanwezig zijn. "We willen stap voor stap meer contactonderwijs mogelijk maken, maar we blijven voorzichtig", zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts

Op het Overlegcomité werd vorige week al beslist dat na de paasvakantie alle leerlingen weer voltijds naar school mogen. Tijdens het overleg tussen de Vlaamse onderwijspartners is dat dinsdag bevestigd. De vakbonden waren niet enthousiast over de afschaffing van afstandsonderwijs. De socialistische vakbond ACOD riep op om eerst het effect van de versoepelingen af te wachten.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts had altijd de ambitie om zo snel als mogelijk weer alle leerlingen voltijds op de schoolbanken te krijgen.

Vanaf 29 maart, de week voor de paasvakantie, kan dat dus al voor de leerlingen van de tweede graad secundair onderwijs. Zij kregen tot nu toe halftijds afstandsonderwijs. Het geldt dan voor leerlingen die op dat moment geen examens hebben.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni