ULB verdrievoudigt aanbod studentenkoten

De ULB heeft 4.687 studentenkamers ter beschikking.

De Franstalige vrije universiteit ULB heeft bij het begin van het academiejaar 4.687 studentenkamers ter beschikking. Dat zijn er drie keer zoveel dan in 2012, toen het met een speciaal programma begon om meer studentenkoten te bouwen.

De universiteit telde in 2012 1.691 studentenkamers. Maar de academische instelling zag het aantal studenten groeien, de duur van de studietijd verlengen en ook door het Erasmus-uitwisselingsprogramma vonden steeds meer studenten hun weg naar de ULB.

De universiteit begon met een 'Plan Directeur pour les logements universitaires', een plan om het aantal studentenkamers te verhogen.

En met succes. Bij het begin van het academiejaar 2018 heeft de ULB 4.687 bedden ter beschikking, drie keer meer dan in 2012. Een kwart van de beschikbare kamers zijn te huur aan een sociaal tarief.

De universiteit kon het aantal kamers gevoelig verhogen door zowel eigen geld, privé-investeerders als publieke fondsen aan te trekken.

De ULB klopt zich op de borst dat het hoogkwalitatieve huisvesting aanbiedt. De campusresidenties op de site Solbosch tussen de Adolphe Buyllaan en de Franklin Rooseveltlaan aan het Ter Kamerenbos in Brussel, krijgt van het Gewest een speciaal kwaliteitslabel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?