Veiling van prenten over ‘opgroeien in Brussel’

© BRUZZ
29/03/2019

Drie illustratoren – Wauter Mannaert, Jelko Arts en Raquel Santana de Morais – maakten elk twee prenten rond het thema ‘opgroeien in Brussel’. Die prenten worden nu geveild ten voordele van Sam vzw, een solidariteitsfonds dat kwetsbare kinderen van de Molenbeekse basisschool Vier Winden een steuntje in de rug biedt.

Sam vzw is een solidariteitsfonds dat kwetsbare jongens en meisjes een (financieel) steuntje in de rug kan geven. Het fonds komt tussen in warme maaltijden, naschoolse activiteiten, stages, logopedie, testen en therapie. Het ontstond een aantal jaren geleden op initiatief van een aantal ouders en leerkrachten.

"Ook in basisschool Vier Winden in Sint-Jans-Molenbeek werd op woensdag 20 maart gestaakt," klinkt het in een persbericht van Karlien Tiebout, directeur van de basisschool. "De noden waarvoor gestaakt werd, zijn niet nieuw. Daarom besloot een aantal ouders en leerkrachten een aantal jaar geleden al om niet bij de pakken te blijven zitten.”

Het resultaat daarvan is Sam vzw. Om het fonds te spijzen, worden nu een aantal illustraties geveild. Die illustraties beelden telkens iets af in verband met ‘opgroeien in Brussel’. Bieden op de prenten kan vanaf vrijdag via de Facebookpagina van Sam vzw. De opbrengst gaat integraal naar het fonds.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Onderwijs , Samenleving , staking onderwijs , Wauter Mannaert , Sam vzw , basisschool Vier Winden

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni