VGC investeert 3 miljoen euro in uitbreiding basisschool in Haren

© kabinet Gatz

Dankzij een investering van de Vlaamse Gemeenschapscommissie kan basisschool De Schatkist in Haren haar capaciteit verhogen met ongeveer 100 leerlingen. In totaal zullen 220 leerlingen er een plaats krijgen. Dat meldt Brussels minister Sven Gatz (Open VLD), in het VGC-college bevoegd voor Onderwijs en Scholenbouw.

De Harense basisschool begon in 2015 in een gehuurd pand met een 35-tal kleuters en leerlingen. Intussen telt de school 121 leerlingen. Het schoolbestuur gaat het gebouw op de site kopen en renoveren en er komt een nieuwbouwgedeelte, met klaslokalen, een schoolbibliotheek en een turnzaal.

Dankzij die uitbreiding verhoogt de school de capaciteit tot 220 leerlingen. De totale kostprijs wordt geraamd op 5,1 miljoen en wordt gefinancierd door de VGC en de Vlaamse Gemeenschap. De VGC investeert 3 miljoen euro, laat bevoegd VGC-collegelid Sven Gatz weten.

“De Schatkist heeft sinds haar oprichting in 2015 een mooi groeiparcours afgelegd”, zegt Gatz. "Met deze uitbreiding wil De Schatkist verder groeien naar 220 plaatsen. Het is voor het eerst dat de VGC met een schoolsubsidie over de brug komt in het kleine Haren, een dorp dat al sinds 1921 deel uitmaakt van de stad Brussel.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?