VGC investeert in nieuwe campus basisschool Oudergem

© Kabinet Gatz

Op voorstel van Sven Gatz (Open VLD) stemde het VGC-college vrijdag in met de subsidiëring van een bouwproject voor basisschool De Stadsmus in Oudergem. De investering van 4,8 miljoen euro moet dienen voor zowel een nieuwbouw- als een renovatieproject, en zal plaats bieden aan 82 extra kinderen.

De GO!Scholengroep Brussel werkt aan een groot nieuwbouw- en renovatieproject voor basisschool De Stadsmus aan de Brouckèrelaan in Oudergem. Het is de bedoeling dat verouderde schoolgebouwen worden afgebroken, en dat andere grondig gerenoveerd worden.

Op dit moment bevinden de plannen zich nog in de ontwerpfase, met een geraamde kostprijs van 5,4 miljoen euro. De VGC zal de werken voor 4,7 miljoen euro subsidiëren. Als alles goed gaat, zullen de werken voor een nieuwe basisschool voor 440 leerlingen volgend jaar starten. Dat zal ertoe leiden dat de verouderde kleuterafdeling kan verhuizen, en dat er 82 kinderen meer kunnen worden ingeschreven.

Brussels Minister van Nederlandstalig Onderwijs en Scholenbouw Sven Gatz laat via een persbericht weten dat deze beslissing illustreert dat de VGC ook in dit deel van Brussel tegemoet komt aan de vraag naar betere schoolinfrastructuur. “De voorbije jaren hebben immers aangetoond dat nieuwe en vernieuwende schoolgebouwen bijdragen aan de kwaliteit van het onderwijs.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?