Filter-Café-Filtré met een actie aan de Sint-Jorisbasisschool op 17 mei 2019 voor schonere lucht en betere luchtkwaliteit aan Brusselse scholen

| Filter-Café-Filtré met een actie aan de Sint-Jorisbasisschool op 17 mei 2019 voor schonere lucht en betere luchtkwaliteit aan Brusselse scholen.

Vier scholen krijgen nieuwe speelplaats als kerstcadeau

TDN
© BRUZZ
28/12/2020

Vier Nederlandstalige scholen ontvangen elk 100.000 euro om hun speelplaats naar eigen behoeften onder handen te nemen. Basisschool Sint-Joris, waar twee jaar geleden een oude stadsmuur instortte, is een van de gelukkige scholen.

Met de BuitenSpel-subsidies van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) konden al 124 Brusselse scholen hun speelplaats vernieuwen. In het grootschalige renovatieproject werd al bijna 12 miljoen euro gepompt. Deze maand mocht de VGC opnieuw vier scholen gelukkig maken. Ze krijgen elk voldoende budget om hun volledige speelplaats onder handen te nemen.

Het gaat om het Angelusinstituut in Sint-Lambrechts-Woluwe, de Jetse basisscholen Theodoortje en Sint-Pieterscollege en de basisschool Sint-Joris, gevestigd in de Cellebroersstraat in de stad Brussel. De leerlingen van die laatste school zagen een groot deel van hun speelplaats een tijdlang onder het puin liggen, nadat een deel van een oude stadsomwalling was ingestort.

De vier geselecteerd scholen zullen met behulp van leerlingen, ouders en leerkrachten hun speelplaats ombouwen. "Het leuke is dat daardoor elk dossier anders is, omdat het op maat is gemaakt volgens de wensen van de school, de leerlingen en hun ouders", zegt VGC-collegelid Sven Gatz (Open VLD), bevoegd voor onderwijs.

De subsidies zijn een onderdeel van het BuitenSpel-project van de VGC. ‘BuitenSpel’ focust op het multifunctioneel gebruik van een speelplaats door bijvoorbeeld sport en spel te combineren met leren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Jette , Sint-Lambrechts-Woluwe , Onderwijs , BuitenSpel-subsidie , VGC , Sint-Jorisschool , sint-pieterscollege basisschool , angelusinstituut , Basisschool Theodoortje

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni