| De Europese school in Ukkel, vlakbij Ter Kamerenbos.

Vijfde Europese school opent in 2028 in Neder-Over-Heembeek

© Belga
30/11/2022

Tegen 2028 komt er een vijfde Europese school in Brussel. Dat heeft premier Alexander De Croo woensdag aangekondigd in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken, tijdens de presentatie van zijn beleidsnota over de 'kanselarij'. De school zal gevestigd zijn in Neder-Over-Heembeek, aldus de premier.

Deze vijfde Europese school zal de laatste in zijn soort zijn, voegde de premier er nog aan toe. Momenteel zijn er in de Brusselse regio vier Europese scholen: in Ukkel, Sint-Lambrechts-Woluwe, Elsene en Laken.

De regering bekijkt daarnaast ook of het mogelijk is een hybride school op te richten in het centrum van Brussel. Die zou er moeten komen in de Europese wijk, tussen het Schumanplein en het Luxemburgplein. "Daar kunnen", aldus de Croo, "zowel Belgische kinderen als kinderen van Europese ambtenaren terecht." Ze zouden er ook samen les kunnen volgen. Volgens De Croo is dit het model voor de toekomst "dat de huidige Europese scholen, die zijn voorbehouden aan de families van ambtenaren, moet vervangen."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni