| Europese scholen vroegen terugkeerders uit risicogebied om 14 dagen thuis te blijven

Europese scholen houden kinderen en leerkrachten thuis

LG
© Belga
02/03/2020

De Europese scholen van de scholengroep Schola Europaea vragen kinderen en leerkrachten die in de afgelopen dagen naar risicogebieden afreisden waar het coronavirus al uitbrak om veertien dagen thuis te blijven. In Brussel zijn er vier van deze Europese scholen.

Het bureau van de secretaris-generaal van de Europese scholen maakt de maatregel in een nieuwsbericht op zijn website bekend. De leerlingen die in de afgelopen dagen naar gebieden zijn afgereisd waar er al een uitbraak plaatsvond en het besmettingsrisico groot is, "mogen slechts 14 dagen na hun terugkeer worden toegelaten tot de Europese scholen, op voorwaarde dat het hele gezin geen symptomen vertoont", klinkt het.

De personeelsleden die aan een Europese school werken, moeten voorkomen dat zij naar dergelijke gebieden reizen en als zij dat doen, moeten zij ook pas na veertien dagen terugkeren op de werkvloer. In hun communicatie geven de Europese scholen mee dat het gaat om de gebieden China, Hongkong, Macau en het lockdown-gebied in Italië.

In Brussel zijn er vier Europese scholen. Er is de European School, Brussel I in Ukkel, de European School, Brussel II in Sint-Lambrechts-Woluwe, de European School, Brussel III in Elsene en de European School, Brussel IV in Laken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , coronavirus , Schola Europaea , Europese scholen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni