Ben Weyts (N-VA), viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Onderwijs, Sport, Dierenwelzijn en Vlaamse Rand, hier in het Vlaams parlement

| Ben Weyts (N-VA), viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Onderwijs, Sport, Dierenwelzijn en Vlaamse Rand.

Vlaanderen voorziet 886.000 euro voor verbouwingen Sint-Jan Berchmanscollege

JDK
© BRUZZ
27/08/2023

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert vlak voor de start van het nieuwe schooljaar net geen 1 miljoen euro in de Brusselse scholenbouw. Daarvan gaat meer dan 800.000 euro naar het Sint-Jan Berchmanscollege. Het geld dient voor renovatie of nieuwbouw.

In totaal bekomt Brussel 996.639 miljoen euro extra van Vlaanderen voor scholenbouw. Vrije Kleuterschool Sint-Jan Berchmanscollege krijgt 886.000 euro voor het opbouwen van vier klassen en een pedagogische tuin voor 399 leerlingen. “We willen de leerlingen in het nieuwe schooljaar en in de schooljaren daarna kwaliteitsvolle plaatsen aanbieden op school”.

Weyts pompt vlak voor de start van het nieuwe schooljaar in totaal nog eens 31,1 miljoen euro in 124 scholenbouwprojecten. Daarvan gaat 22 miljoen euro naar grote werken, zoals volledige nieuwbouwprojecten. Naast de grote werken is er zo’n 9 miljoen euro voorzien voor kleinere verbouwings- en renovatiewerken, die al dan niet dringend uitgevoerd moeten worden.

Deze regeerperiode trok Vlaanderen al een half miljard euro uit voor scholenbouw. In totaal zal er voor schoolinfrastructuur 3 miljard euro geïnvesteerd worden. “Onderwijskwaliteit verbeteren gaat hand in hand met het verbeteren van onze onderwijsinfrastructuur”, zegt Weyts. “We hebben het budget voor scholenbouw dan ook fors opgetrokken.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni