'Vroege Vogels' wil kleuters elke dag naar school krijgen

De Vlaamse Gemeenschapscommissie VGC heeft haar campagne 'Vroege Vogels' aangekondigd. Die moet de Brussels ouders sensibiliseren over het belang van kleuteronderwijs en hen motiveren om hun kind elke dag naar school te sturen.

"De campagne wil ouders motiveren om hun kind elke dag op tijd naar school te brengen. Die routine is voor veel ouders en kinderen een hele opdracht. Toch is regelmaat van het grootste belang voor de ontwikkeling en de groeikansen van kinderen", zegt Brussels minister Guy Vanhengel, tevens VGC-collegevoorzitter bevoegd voor onderwijs.

De Vroege Vogels moeten de ouders sensibiliseren over het belang van kleuteronderwijs. Daar ontwikkelen hun kinderen taal, sociale vaardigheden en grove en fijne motoriek, waardoor ze ervaringen opdoen en zelfstandiger worden.

vroege vogels
© VGC
| Met de Vroege Vogels wil de VGC peuters en kleuters op school krijgen.

De campagne wil ouders motiveren hun kinderen elke dag en op tijd naar school te brengen, zodat het geen achterstand oploopt. De betrokkenheid die ouders thuis tonen, zal ook een positieve impact hebben op de ontwikkeling van het kind, klinkt het.

Het campagnemateriaal wordt eind augustus verdeeld over de Nederlandstalige scholen in Brussel. Het bestaat uit affiches, stempels, handleidingen, heen-en-weerboekjes, stickers, kleeftattoos, sleutelhangers, tandenborstels en het Vroege Vogel-lied van Kapitein Winokio.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?