VUB bereidt vluchtelingen voor op academische carrière

© VUB

De Vrije Universiteit Brussel (VUB) gaat twintig erkende vluchtelingen met haar nieuwe traject InCampus nog beter voorbereiden op een academische opleiding. Dat maakt ze maandag bekend in het kader van haar nieuwe lidmaatschap bij de #WithRefugees-coalitie van de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties (UNHCR).

De VUB is de eerste Belgische universiteit die zich aansluit bij de e internationale coalitie #WithRefugees van UNHCR en voegt zich zo bij namen uit het bedrijfsleven, ngo's, internationale organisaties en andere gerenommeerde academische instellingen. Met het initiatief wil UNHCR internationaal de druk opvoeren om mensen te beschermen die omwille van conflict of vervolging hun land moeten ontvluchten.

De VUB draagt hier actief zijn steentje aan bij door het binnen het huidige 'Welcome student refugees programme' 60 erkende vluchtelingen met een academische achtergrond te laten aansluiten in de opleidingen. Dit wordt nu uitgebreid met InCampus.

Dit traject loopt dit schooljaar een semester lang van februari tot juni en biedt plaats aan 20 erkende vluchtelingen. Zij krijgen een intensieve taalcursus Nederlands of Engels met daarnaast ook lessen culturele oriëntatie en zelfs psychologische begeleiding. Intussen kunnen ze een of twee academische cursussen volgen, zodat ze al merken hoe een les eruitziet, wat er van hen verwacht wordt en hoe het examen verloopt.

InCampus moet hen zo een optimale slaagkans bieden, wanneer ze zich na het inleidende jaar inschrijven in een opleiding. Vanaf het schooljaar 2018-2019 zal InCampus een heel academisch jaar lopen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?