VUB-bus moet jongeren datageletterdheid bijbrengen

© Ivan Put
| Klaslokalen zijn vaak niet uitgerust voor dataprojecten (archiefbeeld).

Onderzoekers van de VUB trekken met een educatielab naar de Brusselse leerlingen. Vanuit een met technische snufjes uitgeruste bus, zullen ze werken aan dataprojecten met scholieren. Klaslokalen zijn vaak niet uitgerust met juiste middelen.

De bus is een project van onderzoeksgroep rond media, innovatie en technologie van de Vrije Universiteit Brussel (VUB). De bus zet in op datageletterdeheid, curciaal om de leerlingen van vandaag kansen in de toekomst te geven. In het huidige onderwijsmodel is zijn klaslokalen hiervoor vaak niet uigerust.

De bus is uitgerust met touchscreens, tablets, verschillende sensoren en andere technische tools, en kreeg daarvoor een budget 497.370 euro van VGC-collegevoorzitter Guy Vanhengel. De doelgroep zijn jongeren tussen de 10 en 18 jaar. Ze zullen, samen met hun leerkracht, aan de slag gaan met hun eigen dataprojecten.

Databus
De bus is uitgerust met touchscreens en tablets.

De eerste trip van de bus is voorzien voor februari 2019, daarna zal hij in samenwerking met leerkrachten, schoolteams en andere digitale organisaties verschillende scholen aandoen. Ook de studiekeuzebeurs en de VGC-speelpleinen kunnen op bezoek van de bus rekenen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?