VUB houdt wel vast aan code geel

© PhotoNews
| De VUB-campus in Etterbeek.

De Vrije Universiteit Brussel bevestigt dat ze voorlopig vasthoudt aan de beslissing van 14 augustus waarbij hogescholen en universiteiten vanaf 1 september starten in code geel. Dat betekent dat er zoveel mogelijk contactonderwijs met mondmaskers wordt gegeven in combinatie met afstandsonderwijs waar dat noodzakelijk is.

“Voor ons is het duidelijk dat contactonderwijs en digitaal afstandsonderwijs elkaar perfect kunnen aanvullen, waarbij steeds de interactie tussen docent en studenten centraal staat. Lessen kunnen daarbij nu, meer als vroeger, ook worden opgenomen zodat de studenten ze achteraf nog kunnen herbekijken. De sociale afstand tussen docent en student is aan de VUB altijd heel klein geweest, en dat willen we ook zo houden. Daarom zijn wij heel actief op zoek naar een scala aan oplossingen, steeds met de veiligheidsmaatregelen in het achterhoofd," klinkt het bij vicerector Jan Danckaert.

Om zoveel mogelijk contactonderwijs mogelijk te maken, breidt de VUB haar leslocaties in de stad tegen de start van het nieuwe academiejaar verder uit. Studenten aan de VUB zullen dus ook les kunnen krijgen op locaties zoals musea en andere cultuurcentra en andere spannende locaties in de stad, en uiteraard ook op onze campussen.

Daarbij wil de VUB de evolutie in Brussel en de nationale veiligheidsraad op de voet volgen: “We bekijken uiteraard welke beslissingen er nog zullen worden genomen. We overleggen ook regelmatig met de andere instellingen in Vlaanderen en Brussel," aldus Danckaert.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?