VUB-lessen Arabisch groot succes

© Kevin Van den Panhuyzen
| De lessen Arabisch zijn er voor kinderen tussen 6 en 15 jaar oud, en hebben als doel om de taal los te koppelen van een religieuze context.

300 schoolkinderen volgden het afgelopen jaar Arabische lessen aan de VUB. Bijna een verdubbeling in vergelijking met 2016. Voor het komende jaar zijn de plaatsen reeds volzet.

De VUB startte in 2016 met de lessen Arabisch voor kinderen tussen 6 en 15 jaar oud. “De bedoeling is Arabisch in een schoolse en seculiere omgeving aan te leren, gebaseerd op een wetenschappelijke methode,” zegt Sami Azar, projectleider van het initiatief.

En dat is een succes. In 2016 schreven er zich nog 164 kinderen in, vandaag zijn dat er 300, het maximum. Ook voor het volgend jaar is het maximum aan inschrijvingen reeds bereikt.

De organisatie achter de lessen overweegt nu het aanbod uit te breiden. Momenteel geven zes personen les, waarvan vier als vrijwilliger. Zij kwamen allemaal naar België als vrijwilliger.

Op 5 mei studeert de lichting van dit jaar af. Op de campus van de VUB ontvangen zij in aanwezigheid van VUB-rector Caroline Pauwels en de ambassadeurs van onder meer Marokko en Jordanië hun certificaat Arabisch.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?