VUB organiseert opnieuw lessen op de campus: 'Zo normaal mogelijke start'

© PhotoNews
| VUB-campus Etterbeek met slogan "Het denken onderwerpt zich niet."

De Vrije Universiteit Brussel (VUB) bereidt zich voor om in code groen én op de campus te starten eind deze maand. Dat laat vicerector onderwijs- en studentenbeleid Jan Danckaert weten in afwachting van een definitieve beslissing van de regering.

Vanaf 27 september krijgen studenten opnieuw de kans om fysiek les te volgen. Dat is geen verplichting: de mogelijkheid om digitaal les te volgen blijft bestaan.

De VUB zal elk universiteitslokaal ventileren en dat controleren met de uitrol van extra CO²-meters. Mondmasker­s blijven verplicht tijdens de lesactiviteiten. "Met al deze maatregelen garanderen we dat onze campussen veilige studeer- en vertoefplekken blijven", klinkt het in een persbericht.

Vaccinatiepunten

De VUB neemt bovendien ook initiatieven om de vaccinatiegraad te bevorderen: samen met de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC) schakelt de universiteit tussen 13 september en 15 oktober vaccinatiepunten in op haar campussen. De universiteit moedigt personeel, studenten, omwonenden en bezoekers aan om zich ter plekke te laten vaccineren.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?