De campus van de VUB aan de Triomflaan in Etterbeek.

VUB organiseert opnieuw unieke opleiding in wielermanagement

© Belga
12/01/2023

Aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) gaat donderdag voor de tweede keer de universitaire opleiding 'Expert Class in Cycling Management' van start. De deelnemers krijgen er de kans om zich bij te scholen of te herscholen tot expert in wielermanagement.

De cursus die de VUB aanbiedt, is uniek in de Lage Landen en heeft tot doel om de wielerindustrie verder te professionaliseren. Doorheen twaalf seminaries die telkens op donderdag plaatsvinden, krijgen de deelnemers een blik op het hedendaagse wielrennen vanuit verschillende bedrijfseconomische invalshoeken.

De juridische omkadering van koersen, wielermanagement, wielereconomie, ondernemerschap, marketing, projectmanagement en zelfs artificiële Intelligentie in en voor de koers komen aan bod.

De VUB-campus Etterbeek is zelf ook het decor voor de Brussels Universities Cyclocross van de X2O Badkamers Trofee. De cursisten zullen hier een exclusieve casestudie over maken. Als kers op de taart trekken de deelnemers op driedaagse studiereis naar Zwitserland voor een bezoek aan de Union Cycliste Internationale (UCI) maar ook aan het Internationaal Olympisch Comité (IOC).

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni