VUB richt nieuw Noodfonds voor studenten op

Bekijk ook de afspeellijst: dinsdag 22 september 2020

De VUB heeft dinsdag haar nieuwe academiejaar geopend onder het thema 'De wereld heeft je nodig'. Rector Caroline Pauwels, die aan haar tweede en laatste ambtstermijn begint, kondigde een primeur aan, want de VUB richt een 'Noodfonds voor studenten' op.

In haar tweede ambtstermijn heeft rector Caroline Pauwels in haar beleidsplan de ambitie opgenomen om verder uit te groeien tot een 'urban engaged university' die investeert in de verankering met de hoofdstad en tegelijkertijd haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt. De bestaande principes van de Verlichting - kritisch denken, vrij onderzoek en radicaal humanisme - vormen daarbij de leidraad.

Binnen het nieuwe thema van dit academiejaar wordt het gelijknamige platform 'De wereld heeft je nodig' opgezet. Daarop worden in de komende maanden verschillende initiatieven samengebracht, opgestart en uitgebouwd.

Extra hulp voor studenten die het moeilijk hebben

Het eerste concrete project is het 'VUB Caroline Pauwels Noodfonds voor studenten'. Het noodfonds biedt financiële, materiële en psychologische ondersteuning aan VUB-studenten die het ondanks de bestaande hulpmiddelen nog steeds moeilijk hebben.

"Talenten ontwikkelen is onze sterkste troef. Maar als studenten het moeilijk hebben dan volstaan talent, inzet en toewijding soms niet om een diploma te behalen. Om gelijke onderwijskansen te waarborgen zijn bijkomende middelen nodig en daarvoor gaan we voor dit Noodfonds een beroep doen op particulieren, bedrijven en instellingen," vertelt rector Caroline Pauwels.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?