de grote aula op de VUB
© VUB | Hoorcolleges zullen digitaal doorgaan

VUB start tweede semester met afstandsonderwijs

KVDP
© BRUZZ
21/01/2022

Door het hoge aantal besmettingen start de VUB het tweede semester met digitale hoorcolleges. Werkcolleges en practica gaan wel fysiek door. “Zodra de ontwikkeling van de epidemie het toelaat, staat de VUB klaar om naar code groen over te stappen en alle onderwijs weer fysiek te laten doorgaan.”

De VUB start het tweede semester dus zoals het eerste is geëindigd. “Het tweede semester starten in normale omstandigheden is uitgesloten gezien de stijgende besmettingscijfers”, klinkt het in een persbericht. Hoorcolleges zullen digitaal gebeuren, werkcolleges die in kleine groepen doorgaan kunnen wel op de campus plaatsvinden. Daarnaast blijven alle fysieke evenementen, ontmoetingen en niet-noodzakelijke vergaderingen geannuleerd.

“Het is afwachten wat de regeringen hierover beslissen”, zegt de VUB. “De actuele maatregelen van de overheid zijn voorlopig tot eind januari van toepassing.” Doctoraatsverdedigingen kunnen ook nog plaatsvinden, maar met zittend publiek.

De VUB wil zo snel mogelijk terug overschakelen naar volledig contactonderwijs. “Zodra de ontwikkeling van de epidemie het toelaat, staat de VUB klaar om naar code groen over te stappen en alle onderwijs weer fysiek te laten doorgaan.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Onderwijs, afstandsonderwijs, VUB

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie