| Herdenking Pauwels en De Knop aan BBQ VUB.

VUB-studenten organiseren herdenkingsmoment Pauwels en De Knop

CL
© BRUZZ
17/08/2022

De studentenraad en de BSG van de VUB hebben dinsdag een herdenking georganiseerd voor de pas overleden rectoren Caroline Pauwels en Paul De Knop. Dit gebeurde op vraag van verschillende studenten. De VUB zal zelf iets organiseren vanaf september, wanneer de personeelsleden terug zijn uit verlof.

Een 40-tal studenten en oud-studenten verzamelde aan de BBQ-plaats van de VUB: een drankje, samen herinneringen ophalen en teksten schrijven. “We wilden iets informeel organiseren om hen op een gezellige manier te herdenken en om hun leven te vieren,” zegt Sasha Solau, voorzitter van de studentenraad.

Heel wat studenten prijzen de warmte en toegankelijkheid van Pauwels. “Ze maakte altijd keer op keer tijd voor ons vrij en we voelden ons altijd gehoord”, geeft Sasha mee. “En dat is echt uitzonderlijk voor een rector, dat er zo naar studenten geluisterd wordt.”

d3173c6b-a782-4df6-96cc-c079fe344438.jpeg

De tekeningen als eerbetoon zullen gedoneerd worden aan de VUB.

Ook oud-studente Els Ampe (Open Vld) passeerde op de samenkomst: “Ik had nog contact met zowel Pauwels als De Knop. Ik herinner ze vooral als heel positieve, innovatieve mensen die altijd een oplossing probeerden zoeken. Ik denk dat ze blij zouden zijn als ze zien dat de studenten iets als eerste organiseren.”

Maar ook studenten die de oud-rectoren niet persoonlijk kenden, vonden het belangrijk om aanwezig te zijn. “Ze hebben veel op de VUB verwezenlijkt, we zien echt de gevolgen van hun beleid. Ook al hebben we geen persoonlijke band, we kunnen hen wel hiervoor eren”, geeft een studente mee.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni