Weyts geeft 1 miljoen aan Brusselse scholen voor verbouwingen

Schoolbesturen van 5 Brusselse Nederlandstalige scholen krijgen samen 1 miljoen voor geplande verbouwingen. De investering maakt deel uit van in totaal een half miljard dat de nieuwe regering beschikbaar stelt voor scholenbouwprojecten deze legislatuur.

In totaal kondigt de Vlaamse overheid vrijdag 24 miljoen aan investeringen in schoolgebouwen aan. 1 miljoen daarvan is bestemd voor Brusselse scholen. “We gaan in de komende jaren bij de bouw van nieuwe schoolgebouwen vooral focussen op het secundaire onderwijs, waar de noden het hoogst zullen zijn", aldus Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). "Maar we blijven natuurlijk ook oog hebben voor de andere noden.”

De Schatkist

Het grootste deel van het Brusselse geld (zo'n 600.000 euro) is bestemd voor De Schatkist in Haren, dat daarmee een kantoorgebouw en appartement kan aankopen. Een deel van die gebouwen wordt nu al gehuurd door de school. De Groene School en het Sint-Guido-Instituut uit Anderlecht krijgen samen zo'n 200.000 euro om de capaciteit te verhogen. Er zal een nieuwbouw worden geplaatst. Tijdens de vorige legislatuur namen beide scholen ook reeds hun intrek in een omgebouwd kerkgebouw.

Verder zijn er nog kleinere investeringen: het CVO Lethas in Ganshoren krijgt geld om de bestaande inkom te beveiligen en het secretariaat te herorganiseren. In het Jan-van-Ruusbroeckcollege in Laken wordt het scheikundelokaal gerenoveerd. En in het Sint-Pieterscollege in Jette wordt het geld ingezet om de verwarmingsketel te vervangen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?