Ben Weyts (N-VA), viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Onderwijs, Sport, Dierenwelzijn en Vlaamse Rand, hier in het Vlaams parlement
© Belgaimage | Ben Weyts (N-VA), viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Onderwijs, Sport, Dierenwelzijn en Vlaamse Rand, hier in het Vlaams parlement.

Weyts investeert meer dan 2 miljoen euro in Brusselse scholen

CD
© BRUZZ
25/12/2023
Updated: 25/12/2023 13.55u

Vlaams Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) investeert meer dan 2 miljoen euro in drie schoolprojecten in Brussel. Het geld gaat naar de bouw en renovatie van gebouwen.

Schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs kunnen voor bouw- of verbouwingswerken financiële steun van het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs krijgen. Deze regeerperiode trekt Vlaanderen drie miljard euro uit om schoolinfrastructuur te vernieuwen en uit te breiden. Dat is een half miljard euro extra in vergelijking met de vorige regeerperiode.

Weyts investeert nu zo’n 21,5 miljoen euro in 69 schoolbouwprojecten in Vlaanderen en Brussel. Zo krijgen de Basisschool De Droomboom en het Instituut Anneessens-Funck in Laken 2,2 miljoen euro voor afbraakwerken en een nieuwbouw voor een kleuterschool, een lagere school en een tienerschool met twee grote speelplaatsen. De nieuwe infrastructuur huisvest 456 leerlingen.

In Ganshoren kan Vrije Basisschool - Heilig-Hartcollege met 102.000 euro het vochtprobleem in de kelder oplossen. Ook CVO Lethas Brussel krijgt 86.000 euro om werken uit te voeren voor de vochtproblemen in de kelder.

“We bouwen letterlijk en figuurlijk aan de toekomst van ons onderwijs”, zegt Weyts. “Investeringen in infrastructuur zijn investeringen in de hardware van onderwijskwaliteit waar heel wat leraren en leerlingen wel bij zullen varen.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie