VUB-studenten maken indruk in de VRT-quiz Campuscup met Otto-Jan Ham

| Het winnende VUB-team dat in 2022 de Campus Cup won.

Zeven Brusselse studierichtingen nemen deel aan jubileumeditie Campus Cup

Fauve Deldime
© BRUZZ
24/04/2023

Vanavond wordt het vijfde seizoen van de Campus Cup, de aanstekelijke studentenquiz van Eén, afgetrapt. In 2022 werd de richting Toegepaste Taalkunde van de Vrije Universiteit Brussel bekroond als winnaar. In deze vijfde jubileumeditie - ook dit jaar neemt Otto-Jan Ham de presentatie op zich - doen zeven Brusselse richtingen een gooi naar de titel.

In totaal nemen er 34 teams van diverse hogescholen en universiteiten uit Brussel en Vlaanderen deel. De winnaars krijgen een trofee in de vorm van een stapel boeken en mogen zich één jaar lang de slimste studenten van Vlaanderen noemen.

Vorig jaar zegevierde de richting toegepaste taalkunde van de VUB. Een primeur, want het was de eerste keer dat een Brussels team de trofee mee naar huis nam. “Dat was heel gek, want mijn team dacht nooit aan winnen”, vertelt teamcaptain Anna Dheedene, een jaar na de memorabele zege.

Vier opleidingen van de VUB (Geneeskunde, Wijsbegeerte en Moraalwetenschappen, Communicatiewetenschappen en Kunstwetenschappen en Archeologie), twee opleidingen van Luca School of Arts (Fotografie en Audiovisuele Kunsten) en en eentje van Erasmushogeschool Brussel (Biomedische Laboratoriumtechnologie) nemen deel aan dit seizoen.

Bizarre leerstof

Hoe zit die Campus Cup ook weer precies in elkaar? Tijdens de eerste ronde, ook ontgroening genoemd, worden er meerkeuzevragen gesteld uit de leerstof van beide teams. Daarna wordt er van elk team één persoon afgezonderd om een cursus te blokken over een onbekend onderwerp.

Anna moest vorig jaar in totaal vier gekke cursussen leren. “Over het stuurmechanisme van boten, de koolstofcyclus, wondverzorging en ten slotte over het Ardennenoffensief tijdens de Tweede Wereldoorlog.”

De drukke agenda heeft volgens haar geen effect gehad op haar schoolcarrière. “Ons lessenrooster valt heel goed mee, en onze universiteit en docenten ondersteunden ons ook gewoon heel erg hard.”

Anna hoopt vooral dat al de Brusselse studenten die dit jaar deelnemen vooral veel plezier maken. “Stress doet je toch maar de das om, dus probeerde ik gewoon kalm te blijven. Ons geheim? Tussendoor even een kleine teammeditatie om helemaal tot rust te komen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Onderwijs , Campus Cup , VUB , Toegepaste Taalkunde

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni