Kaaitheater trekt met nieuw festival de stad in

© tpholland
| Het kaaitheater strijkt neer voor de deur van hun collega's van de Munt.

Op het nieuwe festival CITY: LAND breekt het Kaaitheater uit zijn zaal en brengt het voorstellingen in de stad. Tijdens de eerste editie trekken ze naar het historische Muntplein. "De stad zelf staat centraal, als een gedeelde plek in een verdeelde wereld."

Van 9 tot 13 oktober vinden meerdere voorstellingen plaats op en rond het Muntplein. Bedoeling is dat op het nieuwe festival een brug gelegd wordt tussen ecologie enerzijds en de samenleving in de stad anderzijds. Twee onderwerpen die het Kaaitheater ook op vorige festivals (zoals Burning Ice of Festival Kanal) hoog in het vaandel droeg.

Kaaitheater wil van het nieuwe CITY:LAND een jaarlijkse traditie te maken, waarbij hun artist in residence elk jaar een voorstelling in de open lucht brengt. Dit jaar geeft Michiel Vandevelde, de residentieartiest van het nieuwe seizoen, alvast het goede voorbeeld. Zijn Precarious Pavillon #2 strijkt het hele festival lang neer op het Muntplein. Naast Vandevelde hebben onder andere Anne Collod, Anna Halprin, Kevin Trappeniers en Sarah Vanagt ook werken klaar voor het nagelnieuwe festival.

CITY:LAND 9 > 13/10, Muntplein

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?