Recyclart sluit af met 36-uursfeest

Ruim tien dj's zegden al toe, meer namen volgen nog (archiefbeeld)

Recyclart moet eind deze maand het Kapellekerkstation verlaten. Dat zal niet geruisloos gebeuren. Het kunstencentrum neemt het laatste weekend van de maand afscheid met een feest dat 36 uur zal duren.

Nadat het kunstencentrum twintig jaar lang het station als uitvalsbasis heeft gehad, komt er dan toch een einde aan een tijdperk. Eind februari moet het kunstencentrum definitief vertrekken. Maar het is niet in de geest van Recyclart om dat geruisloos te doen. Een 36 uren durend feest zal het Kapellekerkstation van 25 tot 26 februari op zijn grondvesten doen daveren.

Het feest begint vrijdagavond na de hiphopoptredens van XBO om 1.00 uur 's nachts en gaat door tot maandagnamiddag 13 uur. “Het DNA van Recyclart is onherroepelijk verweven met deze plek,” klinkt het in de uitnodiging voor het evenement. “De laatste uren brengen we door met iedereen die hier een deel van uitmaakt. Kapellekerk zal daveren op de grondvesten die wij straks achterlaten. Een laatste langgerekte tango vol welgemikte ogenblikken voor het hier morgen weer donker wordt.”

Acid house en dirty disco

Die muziek voor die langgerekte tango komt van dj’s voor wie Recyclart een vast podium is geweest. Zo zei Darko al toe, een bekende naam in de underground techno- en housescène. Ook AAguilAA, een dj bekend van zijn acid house en dirty disco is een vertrouwd gezicht in Reyclart. Daar draaide hij eerder al met feestconcept Los Niños.

Ook een aantal andere dj’s zei al toe, zoals Strapontin, Elzo, Bora Bora, Jean Eudes, Dimitri Runkkari en Ben Didrew. Tot nu toe bevestigde slechts één band om te komen spelen. Het gaat om coverband Taxus Brown. Reyclart is nog volop bezig met de verdere uitbreiding van het programma, en woordvoerder van Recyclart Amber Meulenijzer vermoedt dan ook dat er binnenkort nog meer bands op het programma zullen volgen.

Restaurant in glazen koepel

Vanaf de eerste week van maart verhuist Bar Recyclart trouwens naar de glazen koepel van Les Brigittines. Op die plaats zal de keuken van Recyclart, inclusief ploeg met werknemers, kunnen voortbestaan. Waar de rest van de activiteiten zal worden verdergezet, is nog niet bekend.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?