Bar Recyclart vindt onderdak bij Les Brigittines

© Recyclart
| De toekomst van de keukenploeg is veiliggesteld. Vanaf maart zet Bar Recyclart zijn lunchconcept verder bij Les Brigittines.

Recyclart moet aan het eind van deze maand vertrekken uit Kapellekerk, maar de toekomst van de keukenploeg is alvast veiliggesteld. Die trekt naar de buren aan de andere kant van het station, bij kunstencentrum Les Brigittines.  

Bar Recyclart is gevestigd in het voormalig stationsbuffet van Brussel-Kapellekerk. Vandaag is het een ontmoetingsplek waar vaste klanten, toevallige voorbijgangers, artiesten en bezoekers van Recyclart iets komen drinken of eten.

Zowel het keuken- als barpersoneel bestaat uit mensen in een tewerkstellingstraject.  Het werk- en opleidingsprogramma biedt zo een kans aan laaggeschoolde werkzoekenden om na maximum twee jaar een plek te vinden op de arbeidsmarkt.

Lunchconcept blijft

Kunstencentrum Les Brigitinnes herbergt die ploeg dus vanaf maart. De nieuwe openingsuren zijn nog niet bekend, wel is het al zo goed als zeker dat het lunchconcept bij de buren zal worden verdergezet.

Waar de ateliers en het kunstencentrum van Recyclart naartoe zullen gaan, is nog niet zeker. De ideale locatie is volgens Recyclart "een plaats die evenveel heerlijke tegenstrijdigheden en mogelijkheden in zich draagt," en waar ook de buurtwerking kan worden doorgezet.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?