2 miljoen euro voor Bozar

© Yannick Sas

De federale regering keurde deze vrijdag een eenmalige aanvullende subsidie van 2 miljoen euro goed voor het Paleis voor Schone Kunsten. Het geld dient de negatieve gevolgen van de gezondheidscrisis enigszins te verzachten.

Hoewel sommige tentoonstellingen wel konden plaatsvinden, hadden de beperktere capaciteit en het reserveringssysteem gevolgen voor het aantal bezoekers. Andere activiteiten konden niet doorgaan of moesten worden uitgesteld, en door de sanitaire maatregelen kon tijdens de eerste zes maanden van het jaar ook geen enkele zaal worden verhuurd.

Ten slotte waren ook de boekhandel en de Horeca-concessie aan beperkingen onderworpen, wat gevolgen had voor de financiële gezondheid van de instelling.

Prachtige etalage

"We weten hoe hard de cultuur is getroffen door de gezondheidscrisis en Bozar is geen uitzondering", zegt minister Sophie Wilmès (MR), bevoegd is voor de federale instellingen. "Ondanks de grote inspanningen die zijn geleverd om het budgettaire tekort in deze onrustige periode binnen de perken te houden, was aanvullende steun nodig om de activiteiten vlot te kunnen hervatten."

"Bozar is niet alleen een cultureel en artistiek centrum dat door het grote publiek zeer wordt gewaardeerd, maar het is ook een prachtige etalage voor Brussel en België. Daarom willen we alles in het werk stellen om ervoor te zorgen dat het goed functioneert en wordt ontplooid", besluit Wilmès.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?