Acties tegen analfabetisme aan stembureaus: 'Hebben wel iets te zeggen'

EDB
© BRUZZ
14/10/2018

Voor twee stembureaus in Sint-Gillis en Schaarbeek werden op zondagochtend acties gehouden tegen analfabetisme. “Het is niet omdat we niet kunnen lezen, dat we niets te zeggen hebben.”

De acties gingen door aan het Bethlehemplein in Sint-Gillis en aan de Chazallaan in Schaarbeek en waren een initiatief van ‘Lire et Ecrire Bruxelles’ om het analfabetisme in België tegen te gaan.

“Eén op tien volwassenen in België kan niet lezen of schrijven,” weet de organisatie. “Dat wil zeggen dat deze mensen ook moeilijkheden zullen ondervinden op de dag van de verkiezingen. Niet enkel om zich te informeren, maar ook om de juiste stem uit te brengen.”

Met de actie wil de organisatie erop wijzen dat de gemeenten een belangrijke rol spelen in het terugdringen van de ongeletterdheid. “Dat kunnen ze doen door verenigingen gericht te ondersteunen,” zegt Lire et Ecrire Bruxelles. “Geschikte lokale aanbieden voor opleidingen, de opleiding van vrijwilligers beter verzorgen en het aanbieden van betere opvang voor jonge kinderen opdat de ouders zich kunnen bijscholen, zijn daar maar enkele voorbeelden van.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek , Sint-Gillis , Politiek , Samenleving , analfabetisme , gemeenteraadsverkiezingen , Lire et Ecrire

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni