Alain Courtois erkent tweeling onder druk van rechter toch

© BX1
| Alain Courtois (MR), schepen in Brussel-Stad.

Alain Courtois (MR) erkent de tweeling van een Tunesisch-Belgisch koppel dan toch. Eerder had de eerste schepen van de Brussel Stad de erkenning geweigerd omdat hij vermoedde dat het om verblijfsbaby's zou gaan. Onder druk van de correctionele rechtbank herziet hij nu die beslissing.

Alain Courtois weigerde eerder het huwelijk van de Belgische man en een vrouw met de Tunesische nationaliteit al te erkennen. Volgens de schepen ging het om een schijnhuwelijk. Toen hij ook dreigde hun tweeling, die eind deze maand geboren wordt, niet te erkennen, stapte het koppel naar de correctionele rechtbank. Maar tot een rechtszaak zal het niet komen, want de schepen komt nu terug op zijn beslissing na een positief advies van het parket in deze zaak. De vader zal nu toch zijn tweeling kunnen erkennen. 

Courtois herinnert in La Capitale aan de reden dat voor zijn argwaan. De man en de vrouw hadden beiden een heel ander verhaal over hoe ze elkaar hebben ontmoet, en raakten verloofd tijdens hun tweede ontmoeting. De procedure om het huwelijk te erkennen loopt nog.

Vanaf begin april treedt ook een nieuwe wet in werking die de schijnerkenning van baby’s strenger wil aanpakken. “Nu die datum dichterbij komt, krijgen wij steeds meer tegenstand wat deze materie betreft”, zei de woordvoerder van de schepen eerder, “maar de Stad Brussel wacht het nieuwe wettelijke kader niet af om te reageren.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?