Alexia Bertrand mengt zich in voorzittersstrijd Brusselse MR

© Open MR
| Alexia Bertrand is fractievoorzitter in het Brussels parlement en vooral actief in de commissie financiën.

Bij de Brusselse MR dingen voorlopig twee ploegen naar het voorzitterschap: een groep rond Ukkels burgemeester Boris Dilliès en een groep rond de parlementsleden David Weytsman en David Leisterh. Dat tweede kamp krijgt nu versterking van begrotingsspecialiste Alexia Bertrand. In dat kamp is wel nog niet beslist wie dé kandidaat-voorzitter is. "Ik sluit die functie niet uit", aldus Bertrand.

De functie van voorzitter van de Brusselse MR komt vrij nu Didier Reynders Europees commissaris is geworden. Ukkels burgemeester Boris Dilliès is al een tijdje kandidaat om in diens voetsporen te treden, maar dat ook Alexia Bertrand zich in de strijd gooit, is nieuw.

Tweetalig

De tweetalige Bertrand werkte vroeger op het kabinet van Reynders en is nu fractieleider voor de MR in het Brussels parlement. Aan Nederlandstalige kant is ze vooral bekend voor haar kritiek op de Brusselse begroting, die volgens haar helemaal niet in evenwicht is.

Zij vervoegt de ploeg die Dilliès uitdaagt. Die ploeg bestaat uit de Brusselse parlementsleden David Weytsman, David Leisterh, Gaëtan Van Goidsenhoven, Etterbeeks burgemeester Vincent De Wolf, schepen voor Ganshoren Stéphane Obeid en gemeenteraadslid voor Sint-Lambrechts-Woluwe Amélie Pans.

Jonge garde

"We trekken als een team naar de voorzittersverkiezingen", zegt Alexia Bertrand aan BRUZZ. "Maar ik sluit niet uit kandidaat-voorzitter te zijn."

"Pas in een latere fase bepalen we intern wie die kandidaat-voorzitter is", verduidelijk teamgenoot David Weytsman. Vraag is dan of men in het groepje van Bertrand voor ervaring (Van Goidsenhoven, De Wolf) dan wel de jeugd (Bertrand, Weytsman, Leisterh, Obeid en Pans) zal kiezen.

Wanneer de voorzittersverkiezingen plaatsvinden, is nog niet helemaal duidelijk, maar de meeste bronnen spreken van januari of februari 2020.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?