Alexia Bertrand (MR) doet gooi naar minister-presidentschap in 2024

© Bart Dewaele
| Alexia Bertrand, MR-fractieleidster in het parlement, stelt zich openlijk kandidaat voor het minister-presidentschap

Alexia Bertrand, fractieleidster voor MR in het Brussels parlement, is kandidaat-minister-president bij de komende gewestverkiezingen in 2024. “Ik wil zo veel mogelijk impact hebben op het beleid en stel me daarom kandidate om de Brusselse regering te leiden.”

Besturen de liberalen van MR na twintig jaar nog eens mee in Brussel? Als het van Alexia Bertrand, fractievoorzitter voor MR in het Brusselse parlement, afhangt wel. Zij doet bij de verkiezingen van 2024 een gooi naar de post van minister-president. Dat verklaart ze in een interview zaterdag met La Libre Belgique.

“Ik wil zo veel mogelijk impact hebben op het beleid,” laat ze optekenen. “Daarom ben ik kandidaat voor het minister-presidentschap van het Brusselse gewest.”

Dat ze daarvoor de geknipte kandidaat is, daar is Bertrand van overtuigd. "Ik ben polyvalent, spreek vier talen, ken de federale politieke materie goed, maar heb ook veel interesse voor de Brusselse aangelegenheden. Ik heb ook al bewezen te kunnen wegen op de politieke besluitvorming,” zet Bertrand haar kandidatuur kracht bij.

'Samen tot oplossingen komen'

Ze mikt daarbij hoog: “Er zijn sterke ambities nodig,” vindt Bertrand. “Zeker op het vlak van welzijn, klimaatuitdagingen en koopkracht.”

Om een Brusselse regering te kunnen leiden, zal Bertrand evenwel eerst een meerderheid moeten vinden. “Ik praat met iedereen,” zegt ze daarover. “En dat doe ik met respect voor de andere partijen. Dat is fundamenteel, niemand heeft immers de waarheid in pacht. We moeten samen tot oplossingen komen,” klinkt het bij de Brusselse MR-politica.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?