Alexia Bertrand (Open VLD)

| Alexia Bertrand (Open VLD)

Alexia Bertrand stapt op als MR-voorzitter van Sint-Pieters-Woluwe

BVR
© BRUZZ
27/01/2023

Alexia Bertrand (Open VLD) stapt op als voorzitter van de MR-groep in Sint-Pieters-Woluwe, een gevolg van haar keuze voor de Vlaamse liberalen. "Voor de lokale verkiezingen verandert dit absoluut niets. Ik blijf het boegbeeld van Open MR in Sint-Pieters-Woluwe", zegt ze aan BRUZZ.

Goed twee maanden geleden werd Alexia Bertrand, toen nog MR, federaal staatssecretaris voor Begroting, nadat Eva De Bleeker (Open VLD) haar ontslag aankondigde. Bertrand werd in ruil lid van de Open VLD en zei meteen ook voor die partij op te zullen komen in 2024.

Dat heeft gevolgen voor de lokale afdeling. Deze dinsdag kondigde ze aan niet langer voorzitter van de MR-groep van Sint-Pieters-Woluwe te kunnen zijn. "Dat is maar normaal, gezien ik in 2024 kandidaat zal zijn voor Open VLD, zelfs al behoud ik mijn MR-lidkaart", zegt ze aan La DH.

De gevolgen voor de gemeenteraadsverkiezingen zijn echter beperkt, gezien Open VLD en MR er samen opkomen onder de naam Open MR. "Ik blijf het boegbeeld en de lijsttrekker in 2024", zegt ze aan BRUZZ.

Intussen wordt voor opvolging gezorgd. Anne-Charlotte d'Ursel (MR) organiseert nu voorzittersverkiezingen. Etienne Dujardin (MR) heeft alvast zijn kandidatuur als voorzitter al ingediend.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni