Alexia Bertrand (Open VLD)

| Alexia Bertrand (Open VLD)

Alexia Bertrand wil gemeenschappelijke liberale kamerlijst in Brussel

SD
© BRUZZ
18/03/2023

Federaal staatssecretaris voor Begroting Alexia Bertrand, die de MR inruilde voor Open VLD, wil een federale gemeenschappelijke liberale kieslijst met de twee liberale partijen. Dat heeft ze gezegd in interviews met De Standaard en La Libre Belgique.

In november werd Bertrand staatssecretaris voor Begroting na het ontslag van Eva De Bleeker (Open VLD). Daarvoor moest ze wel de MR voor Open VLD inruilen.

Intussen blijkt ze er nog andere ambities op na te houden, en pleit ze voor een gezamenlijke federale kieslijst met de MR en de Open VLD.

"Ik ben vragende partij. We zien wel wat de MR wil doen, maar ik hoop dat we snel genoeg zekerheid hebben," aldus de politica aan La Libre Belgique.

“Het zou voor iedereen voordelen hebben, en het kadert ook in de richting naar sterkere banden tussen de twee partijen."

Primeur

Toen Bertrand overstapte van MR naar Open VLD was dat een primeur. “Ik ben de eerste politica die van een Franstalige naar een Nederlandstalige partij is overgestapt. De mensen zien mij als tweetalig en ik ben zeker dat ik in Brussel veel mensen kan aanspreken," zegt ze aan De Standaard.

De politica verzekert daarbij dat ze zal opkomen in Brussel en niet in bijvoorbeeld Vlaams-Brabant. "Mijn leven speelt zich af in Brussel,” klinkt het.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni