| Bert Anciaux, net voor het begin van het extra partijbureau van Vooruit (archiefbeeld).

Anciaux over vertrek Fouad Ahidar: 'Onze vriendschap komt niet in het gedrang'

SVG
© BRUZZ
04/12/2023

Vooruit-senator Bert Anciaux begrijpt de beslissing van Fouad Ahidar om de partij te verlaten, maar blijft zelf bij Vooruit.

Bert Anciaux introduceerde Fouad Ahidar eind jaren negentig in de politiek via zijn partij ID21. Nadien kwam er Spirit en stapten beiden over naar de SP.A, die nadien vervelde tot Vooruit. Hun band, zowel politiek als menselijk, is sindsdien gebleven. "Ik heb hem eigenlijk altijd gevolgd, het is iemand die ik 100 procent vertrouw, met het hart op de juiste plaats," zegt Ahidar maandag in een interview met BRUZZ over Anciaux.

Veel wil Anciaux niet kwijt over het vertrek van Ahidar. "Ik kan zijn beslissing wel begrijpen." Hij wist dat Fouad Ahidar al een tijd twijfelde over zijn plaats binnen Vooruit, en dat er discussie was over de plaats op de lijst voor de Brusselse gewestverkiezingen. "Maar ik was niet de enige binnen de Vooruit die dit wist."

"Dit betekent sowieso voor mij geen afscheid van Ahidar. Hij is een vriend. Dat zal ook na zijn vertrek zo blijven."

Goed gevoel

Anciaux is vandaag senator voor Vooruit. Ook hij stak zijn ongenoegen over de uitspraken van voormalig voorzitter Conner Rousseau niet onder stoelen of banken, al heeft hij vandaag met opvolger Melissa Depraetere wel een goed gevoel. "Ik heb vertrouwen in haar."

Hij heeft alvast geen plannen om Ahidar te volgen. "Neen, ik denk er op dit moment niet aan om de sociaal-democratie te verlaten," zegt hij.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni