Bert Anciaux 3 BRUZZ ACTUA 1646
© Bart Dewaele | Bert Anciaux

Anciaux stemt tegen partijlijn, SP.A boos

KVDP
© BRUZZ
27/04/2019

Na een tussenkomst van Bert Anciaux in de Senaat heeft de SP.A-fractie tegen de wijziging van artikel 24 in de grondwet, tegen de partijlijn in, gestemd. "Dat is de verantwoordelijkheid van de fractieleider."

In de Kamer werd de herziening van artikel 24 goedgekeurd, met de steun van SP.A Artikel 24 van de grondwet heeft betrekking op de levensbeschouwelijke vakken in het onderwijs en de onderwijsvrijheid.

De Senaat stemde vrijdag over welke artikels de volgende regering mag wijzigen. Artikel 24 haalde het niet. De SP.A-fractie in de Senaat stemde tegen, na een tussenkomst van fractieleider Bert Anciaux weet De Standaard.

'Verantwoordelijkheid fractieleider'

"We hebben alle artikels op hun waarde beoordeeld en zijn ervan overtuigd dat al onze partijstandpunten mogelijk zijn binnen het huidige artikel", aldus Anciaux in De Standaard. Onderwijsspecialiste binnen SP.A Caroline Gennez is niet te spreken over de stemming.

"Ons standpunt is goedgekeurd door het partijbureau en op een congres", zegt Gennez. "Als er in de Senaat iets is misgegaan, is dat de verantwoordelijkheid van de fractieleider." Als artikel 24 niet gewijzigd kan worden, zijn grote veranderingen wat de rol van de levensbeschouwelijke vakken betreft, uitgesloten. Gennez hoopt dat artikel 24 alsnog gewijzigd kan worden. Premier Michel bekijkt de lijst met wijzigbare artikels volgende week.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek, Bert Anciaux, SP.A

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie