Armand De Decker krijgt straks staatsbegrafenis in Ukkel

© PhotoNews

Minister van Staat Armand De Decker krijgt donderdag een staatsbegrafenis in de Sint-Pieterskerk in Ukkel. De Decker, die jarenlang burgemeester van Ukkel was, overleed vorige week woensdag op 70-jarige leeftijd.

Minister van Staat en voormalig Senaatsvoorzitter Armand De Decker krijgt een staatsbegrafenis, wat betekent dat de Belgische driekleur over zijn kist zal hangen en een militaire muziekkapel de nationale hymne zal spelen.

Er worden ook heel wat prominente politici verwacht, net als een vertegenwoordiger van de koning. De plechtigheid begint om 11.00 uur in de Sint-Pieterskerk in Ukkel.

Van 8.30 tot 10.15 uur kan wie dat wil nog terecht in de raadzaal van het Ukkels gemeentehuis voor een laatste groet aan De Decker. Daar ligt ook het rouwregister.

De plechtigheid wordt geleid door monseigneur Jean Kockerols. Het einde is voorzien rond 13 uur. De pers mag niet aanwezig zijn in de kerk. Wie de plechtigheid buiten wil volgen, kan terecht op het Sint-Pietersvoorplein.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?