20221130 1823 Bijgedachte Sven Gatz
© Belga | 20221130 1823 Bijgedachte Sven Gatz

Begrotingsgesprekken: minister Gatz verlaat onderhandelingstafel

© Belga
05/10/2023

Het begrotingsconclaaf dat de Brusselse regering donderdag heeft aangevat, loopt vertraging op. Dat schrijft La Libre Belgique en de informatie wordt bevestigd door bronnen dichtbij de regering Vervoort. Brussels minister van Begroting Sven Gatz (Open VLD) heeft de onderhandelingstafel verlaten.

Volgens La Libre vinden verschillende meerderheidspartners de inspanningen die Gatz heeft voorgesteld met het oog op de opmaak van een ontwerpbegroting voor 2024 te hoog. Gatz zou daarop de onderhandelingstafel hebben verlaten omdat hij niet tevreden is met de begrotingsinspanning die zijn ministeriële collega's bereid zijn te leveren en die hij ontoereikend vindt.

Uit betrouwbare bron is bevestigd dat de minister vasthoudt aan de richtsnoeren die hij enkele weken geleden bij het begin van de voorbereidende werkzaamheden voor de onderhandelingen heeft vastgelegd: een terugkeer naar een begroting in evenwicht en handhaving van een schuldplafond onder de 205 procent die het ratingbureau Standard & Poor eist om Brussel in staat te stellen zijn AA-rating met negatieve vooruitzichten te behouden.

Er is ook bevestigd dat de onderhandelingen vrijdagochtend zullen worden hervat en dat alle mogelijkheden op tafel blijven liggen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie