Bernard Van Nuffel nieuwe voorzitter Vivaqua

© Ecolo-Groen
| Bernard Van Nuffel, lijsttrekker voor Ecolo-Groen in Jette.

De Brusselse watermaatschappij Vivaqua heeft Bernard Van Nuffel (Ecolo) als nieuwe voorzitter gekozen. Toen Yvan Mayeur die post invulde, kreeg hij daar ruim 50.000 euro per jaar voor. “Maar dat is al een tijdje niet meer zo”, zegt Van Nuffel, die water van hoge kwaliteit en de renovatie van het rioolnetwerk als prioriteiten ziet.

De algemene vergadering benoemde Van Nuffel op 20 februari tot voorzitter. Hij volgt Faouzia Hariche (PS) op.

Van Nuffel is eerste schepen in Jette en is sinds 2018 lid van het bureau van de raad van bestuur van Vivaqua, en sinds 2007 al gewoon bestuurslid.

“Water van hoge kwaliteit kunnen blijven leveren is mijn eerste prioriteit”, zegt hij aan BRUZZ. “Aan Brussel, maar ook aan enkele Waalse en Vlaamse gemeenten. Daarnaast is er het rioolnetwerk, dat voor één derde in slechte staat is. Dat moeten we renoveren. We trekken daar 80 miljoen euro per jaar voor uit.”

Vergoeding verlaagd

Eerder berichtte BRUZZ over de hoge vergoedingen voor de ‘Raad van Zaakvoerders’, waartoe ook de voorzitter behoorde. Yvan Mayeur was voorzitter, en ving zo meer dan 56.000 euro per jaar, en voor 2017 zelfs 65.000 euro voor het vervullen van die functie.

“Dat is al een tijdje niet meer zo”, zegt Bernard Van Nuffel. “Ik ontvang geen loon, maar wel een zitpenning per bijgewoonde vergadering. Die bedraagt 300 euro.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?