Bevestigd: zwemvijver op Heizel wordt waterspiegel

© Belga
15/11/2017

De plannen om een grote zwemvijver te realiseren binnen het Neo-project zijn helemaal van de baan. In de plaats komt een waterspiegel. Het regeerakkoord voorziet een zwembad op de Heizelvlakte en dat plan blijft ook overeind, maar de locatie staat nog niet vast. Dat zei minister-president Rudi Vervoort woensdag in het Brussels Parlement. Cieltje Van Achter (N-VA) reageerde verontwaardigd.

De raad van bestuur van NEO, waarin de stad en het gewest Brussel paritair vertegenwoordigd zijn, besliste om de zwemvijver uit de plannen te schrappen en te vervangen door een waterspiegel.

Het sportpark op de Heizelvlakte moet open en toegankelijk zijn, maar rond een zwembad zijn om veiligheidsredenen omheiningen nodig, lichtte Vervoort toe. Bovendien zou een zwemvijver op zonnige dagen tot 5.000 mensen aantrekken, terwijl er omwille van de waterkwaliteit maar 300 mensen tegelijk zouden toegelaten mogen worden. "Dat zou op drukke dagen het nogal ongelukkige gevolg hebben dat elke bezoeker maar kort, bijvoorbeeld 15 tot 20 minuten, in het water mag, wat tot "grote ontevredenheid bij veel gebruikers" zou leiden."

De regering blaast het project van de zwemvijver dus af omdat het een te groot succes zou kunnen worden", fronst Van Achter de wenkbrauwen.

Rudi Vervoort benadrukte dat er wel degelijk een zwembad op de Heizel komt, maar kon niet zeggen waar en wanneer.

Verschillende locaties zullen volgens hem onderzocht worden: naast het Amerikaans Theater, waar de kleedkamers kunnen komen; in het toekomstige "NEO3" dat in de plaats van het Koning Boudewijnstadion komt; of in de buurt van Trade Mart.

Cieltje Van Achter vond het antwoord van minister-president Rudi Vervoort "heel teleurstellend". Océade sluit binnenkort de deuren en in tal van Brusselse gemeenten zijn er al vaak jaren geen zwemfaciliteiten. Maar ondanks de beloften, zelfs in het regeerakkoord, komt er geen zwemvijver en "zal men misschien ooit over een nieuw zwembad nadenken", repliceerde ze. "Het gewest maakt geen euro vrij voor een zwembad of zwemvijver op de Heizel, terwijl Brussel kampt met een nijpend tekort aan zwembaden."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni