Winnend ontwerp sportpark Neo: met zwemvijver

BVR
© BRUZZ
21/03/2017

Er is een winnaar bekend voor het ontwerp van het sportpark op het Heizelplateau, naast het huidige Koning Boudewijnstadion. Een samengesteld team van verschillende architectenbureaus zal er onder meer een atletiekbaan, een voetbal- en een rugbyveld en de grootste openbare waterspeeltuin van België aanleggen.

Samen met de komst van het shopping- en congrescentrum NEO, wordt de volledige Heizelsite heringericht. Daartoe behoort ook de bestaande sportinfrastructuur naast het huidige Koning Boudewijnstadion, dat in 2022 ook nog eens wordt afgebroken.

De winnaar is een samengesteld team van OMGEVING, Zwarts & Jansma Architecten, Atelier Ruimtelijk Advies en Witteveen+Bos.

In het plan worden bestaande sportfaciliteiten geherstructureerd, en nieuwe functies geïntroduceerd. Functies die in het park voorkomen zijn onder meer een atletiekbaan, een Finse piste, een voetbal- en rugbyveld, hockeyvelden en de grootste openbare waterspeeltuin van België.

Die waterspeeltuin wordt gevuld met opgevangen regenwater van de omliggende gebouwen en zal ook dienen als waterreservoir en stormbekken. In de zomer wordt de waterpartij een zwembad voor alle Brusselaars.

Daarnaast zijn onder het sportpark 200 ondergrondse parkeerplaatsen voorzien, krijgt het bestaand sportgebouw een grondige verbouwing en wordt er een nieuw hockeyclubgebouw neergezet.

Het totale investeringsbudget bedraagt 20 miljoen euro, aldus het collectief.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni