| Elke Van den Brandt (m.) en Stijn Bex (r.), de nieuwe deelstaatsenatoren van Groen. Tinne Van der Straeten (l.) is Kamerlid.

Bex en Van den Brandt worden deelstaatsenatoren voor Groen

© Belga
25/06/2019

Stijn Bex vanuit het Vlaams Parlement en Elke Van den Brandt vanuit het Brussels Parlement zullen als deelstaatsenatoren Fourat Ben Chikha vervoegen in het rode pluche. "Groen ijvert nog steeds voor de afschaffing van de Senaat, maar tot dan is onze ambitie om vanuit de Senaat te zorgen voor meer samenwerking in dit land."

Stijn Bex wil ook in de Senaat opkomen voor Brussel. "Samenwerking is cruciaal om Brussel zijn rol als superdiverse hoofdstad voluit te laten spelen. Ik wil in de Senaat ook pleiten voor meertaligheid, onder andere in het onderwijs", aldus Bex.

De andere deelstaatsenator komt ook uit Brussel, maar de kans is groot dat haar verblijf in de Senaat van korte duur zal zijn. Elke Van den Brandt is immers ook Brussels formateur en dus kandidaat voor een zitje in de Brusselse regering. "Als grootste Nederlandstalige partij in het Brussels parlement, willen we onze verantwoordelijkheid nemen om mee de Brusselse stem in de Senaat te laten horen", stelt zij.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek, senaat, Stijn Bex, Elke Van den Brandt

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni