Sabine de Bethune, lijsttrekker federale kamer voor CD&V

| Sabine de Bethune.

Sabine de Bethune wordt gecoöpteerd senator voor CD&V

TDN
© BRUZZ
06/06/2019

Sabine de Bethune, de voorbije verkiezingen lijsttrekker van de Brusselse Kamerlijst voor CD&V, zal zetelen in de Senaat. Voor de stembusgang was al afgesproken dat de West-Vlaamse politica uit Elsene gecoöpteerd zou worden.

Dat schrijft de krant De Standaard donderdag.

De Bethune, een West-Vlaamse barones en voormalig voorzitster van de Senaat, groeide op en liep school in Elsene. Dat is ook de gemeente waar ze vandaag nog steeds woont. Bij de vorige gewestverkiezingen haalde de Bethune van op de lijstduwersplaats in West-Vlaanderen bijna 20.000 stemmen.

De zestigjarige politica was voor 26 mei deelstaatsenator en werd door CD&V aangeduid als lijsttrekker voor de Kamerlijst. Sinds de splitsing van het kiesarondissement Brussel-Halle-Vilvoorde is het voor Nederlandstalige politici echter quasi onmogelijk om een zetel te veroveren.

Met 2.073 stemmen raakte Sabine de Bethune zoals verwacht niet verkozen, maar er wachtte haar wel nog een troostprijs. Nog voor de verkiezingen was haar vanuit CD&V een plekje beloofd als gecoöpteerd senator. De Bethune is zo de eerste die zeker is van een zetel in de Senaat.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Brussel Kiest 2019: Kamer , Politiek , Sabine de Béthune , CD&V Brussel , senaat

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni