— Brussel kiest

Kamer

Sabine de Bethune trekt Brusselse Kamerlijst CD&V

Sabine de Béthune

Geen nobele onbekende op de CD&V-Kamerlijst voor Brussel. De West-Vlaamse senator Sabine de Bethune trekt de lijst waarop Nederlandstalige politici eigenlijk niet meer verkozen kunnen worden.

De lokale CD&V-lijsttrekkers voor het Brussels en Vlaams parlement zijn al een tijdje bekend: Bianca Debaets trekt de eerste lijst, Benjamin Dalle de tweede.

Deze dinsdagavond besliste de partij ook over de kopplaats voor de Kamerlijst voor Brussel: Sabine de Bethune (60) trekt de lijst, verneemt BRUZZ.

De West-Vlaamse barones en voormalige voorzitster van de Senaat is vandaag deelstaatsenator. Ze groeide op en liep school in Elsene, de gemeente waar ze vandaag ook woont. Bij de vorige gewestverkiezingen haalde de Bethune van op de lijstduwersplaats in West-Vlaanderen bijna 20.000 stemmen.

Dialoog

"Ik hou van Brussel en haar verschillende buurten. Ik ben dan ook met passie en overtuiging kandidaat om de Brusselaars een stem te geven op het federale niveau”, zegt de Bethune.

“Als Senaatvoorzitster heb ik heel wat ervaring opgebouwd rond het voeren van dialoog, het samenwerken over politieke en taalgrenzen heen. Deze ervaring wil ik ten dienste stellen van Brussel. De uitdagingen waarmee Brussel wordt geconfronteerd, vereisen een versterkte samenwerking tussen de verschillende bevolkingsgroepen en overheden. Ik wil daaraan een bijdrage leveren samen met onze lijsttrekkers Bianca Debaets en Benjamin Dalle."

De Kamerlijst heeft sinds de splitsing van het kiesarondissement Brussel-Halle-Vilvoorde vooral een symbolische betekenis. Voor Nederlandstalige politici is het sindsdien quasi onmogelijk om nog een Kamerzetel te veroveren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?