Brussel en Elsene gaan samenwerking uitbreiden

© Belga
11/09/2019

De colleges van burgemeester en schepenen van Brussel-stad en de gemeente Elsene hebben woensdag een eerste gemeenschappelijk college gehouden om zo hun samenwerking te versterken. Binnen verschillende thema's werd beslist om samen nieuwe initiatieven op te zetten die de dienstverlening voor de burgers moet verbeteren.

Brussel en Elsene delen al een politiezone, maar die samenwerking wordt nu uitgebreid. Het is de bedoeling om twee keer per jaar een gemeenschappelijk college te houden. Er werden werkpunten en doelstellingen opgesteld op het gebied van mobiliteit, openbare ruimte, netheid, jonge kinden, gelijke kansen, cultuur en sport.

Op het vlak van openbare ruimte en mobiliteit willen de gemeenten samen een intercommunale visie ontwikkelen voor de universitaire sites van de ULB en de VUB, en gaan ze samen het parkeerbeleid van de bewonerskaarten in de randzones op elkaar afstemmen.

De stad Brussel wil in de toekomst graag verlaten openbare of historische ruimten opknappen en teruggeven aan het publiek. Daarvoor haalt ze inspiratie bij het See U-project in Elsene, waarbij oude politiekazernes omgevormd werden tot een culturele hotspot. Op cultureel en sportief vlak zijn er plannen om een parcours van muurtekeningen en een joggingparcours uit te werken over beide gemeenten heen.

Om de jonge kinderen vooruit te helpen, engageren de gemeenten zich om onthaal aan te bieden in de zone rond de Louizalaan en bestuderen ze de mogelijkheid om de inschrijvingssystemen voor het basisonderwijs op elkaar af te stemmen. Netheid, tot slot, is een prioriteit voor beide gemeenten en daarom wordt er een netheidscel opgericht voor een gezamenlijk beheer van de grensstraten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Elsene , Politiek , Gemeenteraad , gemeenteraad Brussel-Stad

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni