20210512 1753 exitstrategie  Barbara Trachte

| Barbara Trachte

Brussel richt economische steun op bedrijven met voorbeeldfunctie op sociaal of milieuvlak

© Belga
13/10/2023

De economische steun die het Brussels gewest biedt aan ondernemingen wordt omgebogen naar ondernemingen die een voorbeeldfunctie vervullen op sociaal of milieugebied. Tegelijk wordt het hele steunstelsel vereenvoudigd en verbeterd.

Het Brusselse Parlement heeft vrijdag een ordonnantie van staatssecretaris voor Economische Transitie Barbara Trachte (Ecolo) hierover goedgekeurd. De meerderheid stemde voor. MR, N-VA, CD&V en Vlaams Belang stemden tegen, de rest van de oppositie onthield zich.

Door de gewestelijke steun te heroriënteren, wil Brussel dat zijn economie bijdraagt aan de sociale en ecologische transformatie.

Er komen nieuwe categorieën steun om het transitietraject van ondernemingen te financieren, bijvoorbeeld steun voor advies en investeringen die besparingen op energie en grondstoffen mogelijk maken. Of investeringen ter bevordering van een lage-emissiemobiliteit.

Wat het steunstelsel zelf betreft, wordt het aantal verschillende soorten steun teruggebracht van 26 naar 18. Daardoor is de hervorming er ook op gericht het steunstelsel duidelijker en eenvoudiger te maken en het beter af te stemmen op de behoeften van de ondernemers en de gewestelijke economische prioriteiten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek , Barbara Trachte , economische steun , ecologie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni