Brussel-Stad en Evere buigen zich samen over oude NAVO-site

EDB
© BRUZZ
26/06/2018

Brussel-Stad en Evere hielden dinsdagmorgen een gemeenschappelijk schepencollege. Een van de agendapunten was de herontwikkeling van de oude NAVO-site. Maar ook op andere thema's werken de twee buurgemeenten samen.

Beide gemeenten zijn immers overeengekomen om één maal per jaar samen te zitten om zo een vlottere dienstverlening aan de inwoners van Haren en Evere te kunnen garanderen.

Eén van de speerpunten van het gemeenschappelijk college betrof de herontwikkeling van de oude NAVO-site. Beide partners willen in nauwe samenwerking met perspective.brussels een voorstel indienen voor de herbestemming van de site. Ook internationale events op hun grondgebied, zoals de NAVO-toppen, zullen voortaan door zowel Brussel-Stad als Evere in goede banen geleid worden.

Samen naar het zwembad

Naast de NAVO-site kwamen op dinsdag nog andere onderwerpen aan bod. Zo zullen de inwoners van Haren voortaan aan dezelfde tarieven als de inwoners van Evere gebruik kunnen maken van het zwembad van Evere. Ook het containerpark van Evere zal opengesteld worden voor de bewoners van Haren.

Verder werd ook beloofd dat de muur tussen de twee kerkhoven van Brussel-Stad en Evere verwijderd zal worden en dat de groene verbinding “Chemins des Renards” hersteld zal worden. Tot slot zullen beide partners een werkgroep oprichten die moet leiden tot de oprichting van een nieuwe middelbare school.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Evere , Politiek , Samenleving , NAVO

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni