Stembureau 25, Nijverheidskaai Sint-Jans-Molenbeek

| Stembureau 25, Nijverheidskaai Sint-Jans-Molenbeek

Brussels Gewest lanceert website over verkiezingen

© Belga
12/01/2024
Updated: 12/01/2024 16.18u

Om de Brusselaars op de hoogte te houden van de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober lanceert het Brussels Gewest een gloednieuwe website: verkiezingen.brussels. Dat kondigt Brussels minister van Plaatselijke Besturen Bernard Clerfayt vrijdag aan.

Over 9 maanden trekken bijna 900.000 Brusselaars naar de stembus om hun gemeentelijke vertegenwoordigers te kiezen. Op verkiezingen.brussels legt Brussel Plaatselijke Besturen uit waarom het belangrijk is om te stemmen; hoe de stemming in het Brussels Gewest zal verlopen; wat de rol is van gemeenteraadsleden, schepenen en burgemeesters en hoe een verkiezingscampagne verloopt.

Je vindt er ook praktische informatie over stemmen bij volmacht. "Verkiezingen.brussels wil het centrale punt worden voor iedereen die informatie zoekt over de Brusselse gemeenteraadsverkiezingen. Het is als het ware een complete gids over de verkiezingen. Het verstrekken van duidelijke en transparante informatie over deze verkiezingen is essentieel om de uitoefening van de democratie te garanderen", aldus Bernard Clerfayt.

De site bevat ook een aantal hulpmiddelen om hem toegankelijk te maken voor mensen met een handicap.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Brussel kiest: Brussels parlement, overheidswebsite, Bernard Clerfayt, gemeenteraadsverkiezingen 2024

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni