Elke Van den Brandt, Brussels Minister van Mobiliteit, Openbare Werken en Verkeersveiligheid voor Groen in de regering Vervoort III

| Elke Van den Brandt, Brussels Minister van Mobiliteit, Openbare Werken en Verkeersveiligheid voor Groen in de regering Vervoort III.

Brussels minister Elke Van den Brandt tot eind februari afwezig om medische redenen

© Belga
22/12/2022

Brussels minister voor Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) is tot eind februari afwezig om medische redenen. Er werd bij haar een goedaardige tumor vastgesteld. Haar bevoegdheden binnen de regering worden overgenomen door staatssecretaris Barbara Trachte (Ecolo). Sven Gatz (Open VLD) volgt haar functies op binnen het College van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC).

Dat maakte haar kabinet donderdag bekend.

Zeer onlangs werd bij Elke Van den Brandt een goedaardige tumor tussen haar hersenvlies en haar binnenoor vastgesteld. De tumor moet worden verwijderd via een operatie die in de komende vakantie is gepland. Zij zal hiervan in januari en februari 2023 moeten herstellen en zal begin maart haar functie weer volledig opnemen.

Van den Brandt bedankt Staatssecretaris Barbara Trachte (Ecolo), die haar zal vertegenwoordigen in de vergaderingen van de Brusselse Ministerraad en de Commissie Mobiliteit van het Brussels Parlement, alsook Minister Sven Gatz, die haar functies als Collegelid van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC) en als Collegevoorzitter van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) zal opvolgen.

Haar kabinet blijft gedurende deze hele periode bereikbaar en zet samen met Brussel Mobiliteit, Parking Brussels, de MIVB en de administraties van de VGC en de GGC het werk van de afgelopen drie jaren verder.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni