Brussels Parlement heft parlementaire onschendbaarheid van Nicole Bomele (Défi) op

© PhotoNews
| Eedafelegging van Nicole Bomele, Brussels parlementslid voor Défi,op 11 juni 2019.

Het Brussels parlement heeft vrijdag het licht op groen gezet voor de opheffing van de parlementaire onschendbaarheid van Nicole Bomele (DéFI). Ze was betrokken bij een verkeersongeval en moet zich verantwoorden voor de politierechter.

Volgens het verslag van de vervolgingscommissie van het Brussels parlement heeft het ongeval één lichtgewonde tot gevolg gehad. "Tijdens haar verhoor verklaarde Bomele dat zij verblind was door de zon en de positie van de overstekende voetganger niet goed kon inschatten." Ze zei ook dat ze erg traag reed.

Het openbaar ministerie wil dat Bomele voor de politierechter komt. Het verwijt haar onder meer: een gebrek aan voorzorg, onopzettelijke slagen en verwondingen en het besturen van een wagenzonder rijbewijs.

Volgens het verslag van de commissie was Nicle Bomele wel degelijk in het bezit van een geldig rijbewijs. Dat belette niet dat het parlement zich bereid verklaarde om haar parlementaire onschendbaarheid op te heffen. Het Défi-parlementslid zal zich dus voor de rechter moeten verantwoorden.

Bomele heeft eerder verklaard dat ze akkoord gaat met de opheffing van de onschendbaarheid, om zich voluit te kunnen verdedigen.

Het is de tweede keer deze legislatuur dat het Brussels parlement zich buigt over een gerechtelijke vervolging. Eerder verloor Défi-parlementslid Joëlle Maison haar parlementaire onschendbaarheid, naar aanleiding van een verkeersongeval met haar wagen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?