Brusselse gemeenteraad wordt opnieuw via videoconferentie gehouden

© PhotoNews
| Philippe Close (PS) tijdens een gemeenteraad in precoronatijden.

Net zoals tijdens de lockdown en de eerste golf van de coronapandemie is de gemeenteraad van de Stad Brussel opnieuw overgeschakeld op een zitting via video-applicatie Zoom. De afgelopen maanden werden grotere zalen gebruikt waar de sociale afstand kon bewaard worden, maar vanwege de hoge besmettingscijfers verloopt de gemeente nu opnieuw zo goed als volledig digitaal.

In het Brusselse stadhuis aan de Grote Markt zijn er slechts enkele personen aanwezig in de gemeenteraadszaal: Brussels burgemeester Philippe Close (PS), voorzitster van de gemeenteraad Lisbet Temmerman (Ecolo-Groen), gemeentelijk secretaris Luc Symoens, schepen Lydia Mutyebele, gemeenteraadslid Soetkin Hoessen en de fractieleiders Mohammed Ouriaghli (PS), David Weytsman (MR) en Mathilde El Bakri (PVDA). De overige gemeenteraadsleden en schepenen tekenen in op de gemeenteraad via een videoconferentie via het platform Zoom.

Van april tot juni vonden de Brusselse gemeenteraden een eerste keer plaats via videoconferentie. Nadien vonden het college van burgemeester en schepenen en de gemeenteraadsleden onderdak in de Academie voor Schone Kunsten van de stad in de Zuidlaan en nadien ging het naar een zaal van het congrespaleis Square. Maar nu wordt opnieuw afstand genomen van de fysieke vergaderingen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?