Brusselse onderhandelingen gaan woensdagnamiddag verder

© PhotoNews

De onderhandelaars van de zes partijen die een Brusselse regering proberen te vormen hebben dinsdag even voor 19 uur hun werkzaamheden van de dag beëindigd. Ze bogen zich de hele namiddag over het heikele dossier van de openbare netheid en het Agentschap Net Brussel in het bijzonder. Het is niet duidelijk of dat hoofdstuk in eerste lezing is afgewerkt. De onderhandelingen worden woensdagnamiddag voortgezet.

Socialisten, groenen, Open VLD en Défi hebben nu reeds zeven dagen formatieberaad achter de rug. Woensdagvoormiddag wordt niet vergaderd, omdat onder meer de PS een partijbureau houdt na de afwijzing van MR, CDH en PVDA van de twee nota's die PS en Ecolo hen had voorgelegd voor de vorming van een Waalse en Franse gemeenschapsregering.

Wegens de Vlaamse feestdag wordt er donderdag niet vergaderd. De toekomstige Franstalige coalitiepartners maken van de gelegenheid gebruik om zich die dag te buigen over de Franse Gemeenschapscommissie (Cocof), die omvangrijkere bevoegdheden heeft dan de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC).

Naar verluidt zijn Groen, Open Vld en One.brussels-SP.A nagenoeg klaar met de onderhandelingen over de VGC.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?